TERM DATABASE

PMA

Last update: september 17, 2022
l
By BrainMatters

Samenvatting

Pre-Motor Area (PMA) zorgt voor een lichamelijke reactie op visuele stimuli. Het gaat hierbij om bewegingen en lichaamshoudingen. Dit gebied is direct te vinden naast de SMA.

Functie

De PMA is betrokken bij het bewegen naar aanleiding van externe visuele stimuli. Om te beginnen is dit hersengebied verantwoordelijk voor het aansturen van spieren dichtbij de hersenen. Daarnaast is dit gebied gespecialiseerd in het aannemen van een nieuwe lichaamshouding.

Locatie

Dit gebied ligt naast de SMA, aan de buitenkant van Brodmann Area 6. Dit gebied ligt tussen de prefrontale cortex en de primaire motor cortex. De PMA krijgt zijn input van het cerebellum.

Weetje

Samen met de SMA is dit hersengebied verantwoordelijk voor het uitvoeren van bewegingen. Het gaat dus om het aansturen van spieren in de goede volgorde. Deze volgorde van spierbewegingen vormt een vooraf bedachte, intentionele handeling.

Patiënten

Schade aan dit gebied bemoeilijkt het motorisch reageren op visuele stimuli. Patiënten met zo’n beschadiging kunnen goed zien en objecten en situaties herkennen. Zij kunnen dus wel reageren op een stimulus, en zij kunnen alle bewegingen gewoon uitvoeren. Ze kunnen alleen de beweging niet goed uitvoeren als reactie op de visuele stimulus.

Auteur: Myrthe Princen

Afbeelding: Marcel Loeffen

Zie ook onze artikels:
Here you will write about your company, a tittle description with a maximum of 2 sentences
Copyright © 2022 Brainmatters
magnifiercrossarrow-downarrow-leftarrow-rightmenu-circle