Over ons

Er is tegenwoordig veel te doen om het brein. Niet zo gek, want je brein is verantwoordelijk voor al je gedachten, gevoelens en gedrag. Jij bent je brein!

De wetenschap is steeds meer in staat om dat brein te ontcijferen, met nieuwe hersenscanners en complexe computeralgoritmen. Gedachten lezen, dromen decoderen, voorspellen of je een goede of slechte voetballer zult worden. Alles kan! Of toch niet…? Van al deze mooie ideeën en innovaties zijn bepaalde opmerkingen en beloften gerechtvaardigd, maar andere niet. Hoe zie je nu het verschil?
In een samenleving waarin hersenen en hersenonderzoek terecht veel aandacht krijgen, is het in toenemende mate belangrijk om te zorgen dat deze aandacht op de juiste dingen wordt gericht. Waar de media niet altijd de mogelijkheid heeft om hersen nieuws toe te lichten, moet de wetenschap inspringen. Wij willen je de mogelijkheid bieden om te leren over het brein. Daarom presenteren we via deze website regelmatig het nieuwste hersenonderzoek van over de hele wereld, op een toegankelijke en wetenschappelijk verantwoorde manier.

BrainMatters heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Labyrint publieksprijs, de Gerard Mols-award, en de e-learning young talent award. Verder bereikte het project al de finale van de Academische Jaarprijscompetitie in 2011, en verscheen het op radio en tv (Labyrint, het Klokhuis, Willem Wever).

Over Ons
Het project BrainMatters begon als inzending voor de Academische Jaarprijscompetitie 2011. Job van den Hurk, Tom de Graaf en Michelle Moerel, alle drie (destijds) onderzoekers aan de Faculteit der Neurowetenschappen en Psychologie, Universiteit van Maastricht, startten de website en bleven hem runnen. In 2022 besloten ze het stokje door te geven aan een nieuwe groep onderzoekers en studenten in de neurowetenschap die graag hun passie en kennis met jou delen. Hier beneden worden ze aan je voorgesteld.

U kunt ons bereiken via: contact.brainmatters@gmail.com 

Anneke Terneusen

Anneke is een vierdejaars promovenda aan de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen binnen het Expertisecentrum Hersenletselcentrum Limburg onderdeel van de Universiteit van Maastricht. Haar onderzoek richt zich op zelfbewustzijn bij mensen met en zonder hersenletsel.

Pauline van Gils

Pauline is een PhD onderzoeker aan zowel de Universiteit van Maastricht (Expertisecentrum Hersenletsel Limburg) als aan de Universiteit Twente. In haar onderzoek ontwikkelt ze een behandeling voor mensen met hersenletsel na een hartstilstand.

Joyce Burger

Joyce is een Research Master studente met als specialisatie Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Haar interesse ligt voornamelijk in het ontwikkelen van verschillende strategieën die de gut-brain-axis targeten om op deze manier stress en immunologische processen te herstellen in verschillende neuropsychologische aandoeningen.

Thomas von Rein

Thomas is een alumni van het Maastricht Science Programme (MSP) en momenteel bezig met een master in cognitieve neurowetenschappen aan University College London. Hij heeft een grote interesse in onderzoek naar onder andere de functies van dopamine, en het bevorderen van ons begrip van het bewustzijn.

Melanie Smekal

Melanie zit momenteel in haar laatste jaar van de Research Master in Cognitive Neuroscience aan de Universiteit Maastricht. Ze is gepassioneerd over de volgende onderwerpen: onderwijs en leren, seksualiteit, en het snijvlak tussen natuurkunde en filosofie in het onderzoek naar ons bewustzijn.

Svet Mangarakov

Svet is net een master in de geneeskunde begonnen aan de universiteit van Maastricht. Zijn interesse ligt vooral in neurodegeneratieve aandoeningen (zoals Huntington en Alzheimer) en de algemene consequenties van het verouderende brein. 

Kobus Lampe

Kobus is psycholoog en promovendus werkzaam voor Mondriaan Maastricht en de universiteit van Maastricht. In zijn werk past hij niet-invasieve hersenstimulatie zowel klinisch als bij gezonde proefpersonen toe.

Loes Beckers

Loes is junior onderzoeker (promovenda) bij Radboud UMC, Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag aan Radboud Universiteit Nijmegen en Cochlear Ltd in België. Ze onderzoekt welke cognitieve functies variabiliteit in spraakperceptie uitkomsten in volwassenen met ernstig gehoorverlies, die gebruik maken van cochleaire implantaten (geavanceerde hoorapparaten), kunnen verklaren.

The Database

Want to know more?
In the database you can find information on a large collection of terms used in neuroscience.
SEE ALL TERMS
Here you will write about your company, a tittle description with a maximum of 2 sentences
Copyright © 2022 Brainmatters
magnifiercrossarrow-downmenu-circle