TERM DATABASE

PPA

Last update: september 13, 2022
l
By BrainMatters

Samenvatting

Parahippocampal Place Area (PPA) is een gebied op de parahippocampale gyrus dat belangrijk is voor het herkennen van verschillende omgevingen. Wanneer dit gebied kapot gaat kun je nog wel de voorwerpen en mensen in een ruimte herkennen, maar de ruimte zelf is moeilijker benoemen.

Functie

PPA speelt een belangrijke rol bij het verwerken en herkennen van omgevingen. De PPA zorgt ervoor dat een plaats herkend kan worden. Dit wordt gedaan door het opslaan van de geometrische vormen van een ruimte.

Locatie

De PPA is onderdeel van de parahippocampal gyrus, het hersengebied rondom de hippocampus. De hippocampus ligt in de mediale temporaalkwab.

Weetje

De PPA wordt vaak gezien als aanvulling op de Fusiform Face Area (FFA). Dit is het gebied voor het herkennen van gezichten. Deze twee gebieden samen zorgen voor de verwerking van visuele stimuli uit je omgeving.

Patiënten

Er is weinig bekend over patiënten met schade aan de PPA, omdat dit niet zo vaak voorkomt. Het is wel zeker dat zulke schade ertoe zal leiden dat de persoon moeilijk ruimtes of plaatsen kan herkennen. Mensen met dit probleem kunnen wel de losse objecten in een ruimte herkennen en benoemen. Ze zijn alleen niet meer in staat om een kamer als kamer waar te nemen, of een landschap als een landschap.

Auteur: Myrthe Princen

Zie ook onze artikels:
Here you will write about your company, a tittle description with a maximum of 2 sentences
Copyright © 2022 Brainmatters
magnifiercrossarrow-downarrow-leftarrow-rightmenu-circle