TERM DATABASE

Inferieure frontale cortex

Last update: september 17, 2022
l
By BrainMatters

Samenvatting

Dit gebied is betrokken bij grammaticaverwerking. Het bevindt zich aan de onderkant van de frontale kwab. Wanneer dit gebied beschadigd is, kan een patiënt moeite hebben met het onderscheiden van grammaticaal incorrecte zinnen.

Functie

Dit gebied is betrokken bij grammaticaverwerking in de hersenen. Het wordt actief bij het horen van zinnen. Ook bij een taak waar aangegeven moet worden of een zin grammaticaal correct of incorrect is, wordt dit gebied actief. De mensen die deze taak het beste maken, laten ook de meeste activiteit zien in dit gebied.

Locatie

BA 47 bevindt zich aan de onderkant van de frontaalkwab. Het gebied grenst aan de orbitofrontale cortex (direct achter de ogen).

Weetje

Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied ook belangrijk is bij het verwerken van muzikale informatie. Muziekstukken worden sneller verwerkt als de noten harmonieus in elkaar overlopen en bij elkaar passen. Wanneer tonen niet bij elkaar passen wordt dit gebied actiever en het verwerken van de signalen duurt ook langer. Hieruit wordt geconcludeerd dat dit gebied belangrijk is voor het integreren van tonen over een langere periode van tijd.

Patiënten

Mensen met schade aan dit gebied reageren niet op grammaticaal incorrecte zinnen. De taak waarbij aangegeven moet worden of een zin correct of incorrect is, kunnen deze mensen niet goed uitvoeren.

Auteur: Myrthe Princen

Afbeelding: Marcel Loeffen

Zie ook onze artikels:
Here you will write about your company, a tittle description with a maximum of 2 sentences
Copyright © 2022 Brainmatters
magnifiercrossarrow-downarrow-leftarrow-rightmenu-circle