Over BrainMatters

Er is tegenwoordig veel te doen om het brein. Niet zo gek, want je brein is verantwoordelijk voor al je gedachten, gevoelens en gedrag. Jij bent je brein!

De wetenschap is steeds meer in staat om dat brein te ontcijferen, met nieuwe hersenscanners en complexe computeralgoritmen. Gedachten lezen, dromen decoderen, voorspellen of je een goede of slechte voetballer zult worden. Alles kan! Of toch niet…? Van al deze mooie ideeën en innovaties zijn bepaalde opmerkingen en beloften gerechtvaardigd, maar andere ook niet. Hoe zie je nu het verschil?

In een samenleving waarin hersenen en hersenonderzoek terecht veel aandacht krijgen, is het in toenemende mate belangrijk om te zorgen dat deze aandacht op de juiste dingen wordt gericht. Waar de media niet altijd de mogelijkheid heeft om hersennieuws toe te lichten, moet de wetenschap inspringen. Wij willen je de mogelijkheid bieden om te leren over het brein. Daarom presenteren we via deze website een aantal keer per week het nieuwste hersenonderzoek van over de hele wereld, op een toegankelijke en wetenschappelijk verantwoorde manier. Door regelmatig de website te bezoeken, onze App te proberen, onze facebook-pagina te liken of ons te volgen op twitter, zul je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in dit intrigerende onderzoeksveld.

BrainMatters heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Labyrint publieksprijs, de Gerard Mols-award, en de e-learning young talent award. Verder bereikte het project al de finale van de Academische Jaarprijscompetitie in 2011, en verscheen het op radio en tv (Labyrint, het Klokhuis, Willem Wever).

 

Over Ons

Het project BrainMatters begon als inzending voor de Academische Jaarprijscompetitie 2011. Job van den Hurk, Tom de Graaf en Michelle Moerel, alle drie onderzoekers aan de Faculteit der Neurowetenschappen en Psychologie, Universiteit van Maastricht, doen zelf onderzoek naar de basis van zien en horen in het brein. De bijzondere aspecten van dit onderzoeksveld willen zij delen via deze website en via onze iPhone/iPad applicatie waarmee je zelf op hersenonderzoek uit kunt gaan. Kijk regelmatig op de site voor updates en meer informatie. Elke paar dagen zal er iets nieuws te ontdekken zijn!

 

Voor vragen of suggesties: info (at) brainmatters (dot) nl

BrainMatters wordt mogelijk gemaakt door Job van den Hurk, Stefan Jongen, Kyran Kuijpers, Tom de Graaf, Michelle Moerel en Rainer Goebel.

 

 

 

Please wait... loading